Адвокатам Януковича передали справу на ознайомлення.

 

Адвокатам Віктора Януковича передали повідомлення про підозру у державній зраді (підозру горе-прездента).

 

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу заявив прокурор головної військової прокуратури Руслан Кравченко.

 

За його словами, у прокуратурі сподіваються, що судовий процес розпочнеться вже в лютому.

 

"Сьогодні о 15.44 головною військовою прокуратурою повідомлено захисникам Януковича про закінчення спеціального судового розслідування та про вручення підозри екс-президенту у вчинення державної зради, у посібництві представникам влади РФ з метою зміни меж та державного кордону України, а також у пособництві веденню агресивної війни проти України. Одночасно нами розпочато процес ознайомлення з матеріалами досудового розслідування та доказами, що були зібрані під час досудового розслідування", – сказав Кравченко.

 

Прокурор додав, що сьогодні адвокати Януковича відмовилися розпочати ознайомлення з матеріалами справи, пославшись на те, що скінчився робочий день. Водночас Кравченко додав, що їм під розписку вручили повістки у військову прокуратуру на 31 січня – 3 лютого, а також на 6–8 лютого для вивчення матеріалів справи.

 

Крім того, як зауважив прокурор, якщо захист Януковича затягуватиме з ознайомленням з матеріалами справи, то ГПУ звернеться до суду, щоби він обмежив термін ознайомлення.

 

Кравченко висловив сподівання, що справу передадуть для судового процесу вже у лютому, а далі, якщо Янукович не з'явиться в Україні, то обвинувачення клопотатиме про заочне судове розслідування справи.

 

Прокурор повідомив, що вручити підозру Януковичу особисто не вдалося, позаяк генеральна прокуратура Росії офіційно відмовилася допомагати українській стороні у цій справі.

 

Кравченко додав, що у справі Януковича про держзраду є понад 30 свідків обвинувачення, однак не назвав їхні прізвища, посилаючись на таємницю слідства.

 

30.01.2017