Сьогодні, 30 січня, в Яворівському районі Львівщини відбудеться позачергове засідання сесії районної ради, присвячене наказові прем’єр-міністра Володимира Гройсмана про виділення на території району землі під полігон ТПВ та сміттєпереробний завод. Про це ідеться на сайті райради.

 

Як повідомляв Z, Володимир Гройсман розпорядився виділити Львівській міській раді 12,5 га на території Яворівської "Сірки" для облаштування сміттєпереробного комплексу. Раніше на цій ділянці завод планувала будувати Львівська облдержадміністрація.

 

За інформацією заступника голови Яворівської райради Володимира Мацелюха, на засіданні депутатський корпус планує ухвалити звернення до львівських та київських посадовців про категоричне «ні» перетворенню Яворівщини в  «Грибовичі», пише ЗіК.

 

Також зі зверненням до краян об’єднатися виступив міський голова Яворова Павло Бакунець, який учора, 29 січня, привселюдно заявив під час свого звіту перед мешканцями міста, що главі уряду, перш, ніж озвучувати інформацію про виділення під полігон ТПВ 12,5 га на території Яворівщини, «спочатку слід було запитати думку місцевої громади: яворовий край на таке не заслуговує».

 

Окремі депутати облради назвал таке рішення «громом серед ясного неба», хоча про плани влади на цю ділянку ішлося вже протягом кількох місяців.

 

«Ми за останніх 4 місяці відвели ці земельні ділянки – як державну власність і затвердили відповідно акти – як державна земля. І детальний плани територій затвердили також. Ця земля є непридатною для сільського господарства чи будівництва, тому що вона є пошкоджена гірничою хімією. Але є придатною для використання – як територія для полігону», – сказав голова ЛОДА Олег Синютка.

 

За його словами, для виділення землі необхідно лише його відповідне розпорядження.

30.01.2017