Навесні у міськраді відкриють дитячу кімнату з нянею.

 

У Львівській міськраді планують облаштувати дитячу кімнату, де малюків доглядатиме няня, розповіла депутатка міськради Уляна Пак, яка є авторкою ініціативи, пише Твоє місто.

 

Дитячу кімнату розташують в Центрі надання адміністративних послуг, що на 1-му поверсі Ратуші.

 

«Ми бачимо у ЦНАПах людей різного віку, різної статі, у тому числі – й мам з дітьми. Ми змушені визнати, що перебування у ЦНАПах під час подання документів може тривати упродовж кількох годин. Звісно, це незручно і некомфортно для тих, хто прийшов із маленькою дитиною», – каже Уляна Пак.

 

За словами депутатки, щонайперше, кімнату створять для людей, які відвідують ЦНАП та стоять там у черзі.

 

«Батьки могли б залишати дитину в спеціально обладнаному місці. Тут буде працювати няня, яка зможе, наприклад, упродовж двох годин, спостерігати за дітьми, бавитися з ними. Тоді і мама зможе провести цей час результативно, і дитина не буде страждати від того, що заважає: буде під наглядом і займатиметься своїми справами», – розповідає депутатка.

 

Вона додала, що працівники Львівської міської ради чи депутати також зможуть лишати своїх дітей у цій кімнаті, коли ідуть на засідання комісії чи має короткострокові справи у міській раді.

 

Кількість дітей, за якими няня зможе слідкувати одночасно, буде продуманою: це здебільшого залежатиме від розміру приміщення, яке оберуть під кімнату. Попередньо планують, що одночасно тут зможуть перебувати 5-6 дітей.

 

Зараз адміністративно-господарське управління ЛМР, у розпорядженні якого перебуває ЦНАП на першому поверсі Ратуші, займається нормалізуванням вимог до цієї кімнати.

 

За словами Уляни Пак, організаційні роботи мають завершити протягом перших 3-х місяців року.

 

«В  ідеалі, кімната має запрацювати вже в квітні. Із фінансуванням цієї ініціативи проблем бути не має. Я не вважаю, що це є занадто великі кошти для міста, щоб організувати ремонт, меблі та обладнання. Якщо ж виникнуть якісь труднощі, думаю, чимало львів’ян захочуть долучитися та допомогти», – додала депутатка.

26.01.2017