Гройсман висловив підтримку Уляні Супрун.

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман висловив підтримку команді Міністерства охорони здоров'я, котра перебуває під тиском критики низки опозиційних партій і кількох галузевих структур, заявивши, що команда в.о. міністра Уляни Супрун є абсолютно некорумпованою і здатна провести потрібні зміни.

 

Таку заяву Гройсман висловив на засіданні уряду у середу, інформує УНІАН.

 

"Правильна політика у сфері охорони здоров’я, некорумпована, дасть можливість вивести систему охорони здоров’я зі стану коми, у якій вона перебуває не один рік. Тому я вважаю, що наше найголовніше завдання – подолати будь-які корупційні схеми в цій системі. І нова команда МОЗ на чолі з в. о. міністра Уляною Супрун якраз і командою, яка є абсолютно некорумпованою", – зазначив Гройсман.

 

Голова уряду наголосив, що командою МОЗ мають виконуватися пріоритетні завдання. "У нас є конкретних декілька завдань, які ми маємо вирішити", – сказав Гройсман. Зокрема: встановлення справедливих цін на ліки; механізм відшкодування коштів для недужих хронічними хворобами (із 1 квітня); добудова "Охматдиту"; виплата підвищеної зарплати медичним працівникам; успішніша закупівля ліків через міжнародні організації; державне медичне страхування.

 

Водночас, Володимир Гройсман закликав Уляну Супрун пильніше прислухатися до критики на адресу відомства. "Я нікому не дозволю повертати старі схеми в систему охорони здоров'я. Натомість розумію, що багато хто, можливо, і критикує наші дії, маючи добрі наміри. Тому я просив би МОЗ скомунікуватися з цими людьми, вислухати їх, зрозуміти у чому є проблема, і, якщо є проблема, її вирішити або на рівні міністерства, або на рівні уряду", – цитує "Укрінформ".

 

18.01.2017