Онкоцентр отримав сучасні мікроскопи з вбудованою відеокамерою.

 

Львівщина отримала 4 мікроскопи марки Carl Zeiss із вбудованою відеокамерою. Загалом їх має бути 11 для 7 цитологічних лабораторій Львівської області: онкоцентру, міської цитологічної лабораторії (5 МКП м. Львова), поліклінічного відділення онкоцентру на вул. Єфремова, Сокальської ЦРЛ, Самбірської ЦРЛ, Червоноградської міської лікарні, Дрогобицької міської лікарні, інформує Львівська газета.

 

Нові мікроскопи підсилять лабораторну службу області, районні цитологічні лабораторії, дозволять отримувати якісні результати цитологічних мазків для виявлення раку шийки матки на ранніх стадіях, а після впровадження електронного реєстру лаборанти зможуть консультуватися з колегами на підставі фотозображень препаратів через інтернет.

 

Цього року Львівщина очікує на надходження й іншої сучасної апаратури, як у провідних клініках Європи: МРТ, КТ, ОФЕКТ КТ, УЗД апаратів та мамографів, обладнання для операційних, колькоскопи тощо, на постачання яких укладено договори.

 

Як повідомляв Z, оснащення Львівського державного онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру та міжрайонних центрів сучасною апаратурою відбувається в рамках проекту з раннього виявлення і лікування раку молочної залози і раку шийки матки «Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій», на реалізацію якого Світовий банк виділив понад ніж $10 млн.

 

Раніше на Львівщині створено 6 міжрайонних скринінгових центрів: у Львові (обласний і міський), Дрогобичі, Стрию, Самборі та Червонограді, в яких вже 2017 року планують встановити сучасні цифрові мамографи, колькоскопи, гінекологічні крісла, апарати УЗД, інше новітнє обладнання.

16.01.2017