Джо Байден уже в Україні.

 

Віце-президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден відбуває у будівлі Адміністрації президента України переговори з Петро Порошенком та урядовцями.

 

Як поінформувала прес-служба президента о 9:24, розпочалася двостороння зустріч лідерів, а відтак відбудуться переговори у розширеному складі, за результатами яких заплановані заяви президента України та віце-президента США для представників медій.

 

Перед цим пан Байден відбув переговори із прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Як інформує прес-служба українського уряду, сторони підбили підсумки взаємодії із США під керівництвом адміністрації Барака Обами, обговорили поступ України на шляху реформ та подальшу співпрацю.

 

"Я хочу запевнити вас у тому, що мій уряд і я особисто як прем'єр-міністр не збираємося зупинятися на шляху проведення змін усередині країни. Ми і далі будемо йти шляхом реформ, які принесуть мир, стабільність і спокій у нашу державу. Ми будемо робити все для того, щоб Україна відбулася, щоб зусилля, які докладалися та докладаються, привели нас до успіху. Я точно знаю, що зміни, які ми робимо, будуть найкращим внеском в успіх нашої країни", – пообіцяв Байдену прем'єр-міністр.

 

Гройсман подякував Штатам за тверду та незмінну позицію та особисте лідерство Джо Байдена у справі мобілізації міжнародної допомоги та підтримки територіальної цілісності і суверенітету України.

 

"Ваша особиста роль, особливо за останні роки виборювання нашої незалежності, є надзвичайно важливою для нашої країни у всіх сферах. Я хочу подякувати за віру в Україну, за те, що Україна була і залишається у Вашому серці. Я знаю, що через чотири дні Ваша увага до нашої держави не буде меншою, ніж була досі", – додав Гройсман.

 

Голова уряду, зокрема, привітав свіже рішення Барака Обами про продовження санкцій проти політиків та компаній із Росії. Санкції повинні залишатися в силі до моменту повної імплементації мінських домовленостей та відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, включаючи й Крим.

 

Після Києва Джо Байден поїде на Міжнародний економічний форум у Давос. 20 лютого відбудеться інавгурація Дональда Трампа.

 

16.01.2017