Ціни ростуть не через збільшення мінімальної зарплати, а через свята, – Павло Розенко.

 

Сьогодні, 13 січня, в Івано-Франківській області з візитом перебуває віце-прем’єр-міністр Павло Розенко. Під час зустрічі з журналістами він заявив, що здорожчання продуктів не пов’язане зі збільшенням мінімальної зарплати від січня, інформує Фіртка

 

«Ми сьогодні підвищуєм мінімальну зарплату не лише бюджетним, а й небюджетним установам. У вашій області створюються робочі групи, які моніторитимуть ситуацію по всіх бюджетних установах, щоб не обмежувалися права людей», – розповів Павло Розенко.

 

За його словами, які цитує Бліц-Інфо, не потрібно пов'язувати передсвяткове підвищення цін і підняття зарплати, адже напередодні новорічних свят ціни зростають ось вже 25 років.

 

«Це економічний процес і уряд не має ніяких важелів впливу, щоб в магазинах знизили ціни. Сьогоднішнє підняття цін ніяк не пов'язано з підняттям мінімалки. Кошти на підняття зарплат мають неінфляційних характер і закладені в державний бюджет. Отримавши ці кошти люди підуть купувати товари і повертати їх назад в економіку. Від підвищення мінімальної заробітної плати економіка отримає додаткових 40 мільярдів гривень, які вкладе в свій розвиток», - вважає урядовець.

13.01.2017