Опозиційна партія «Єдиний національний рух» розкололась.

З фракції парламентської партії, створеної свого часу екс-президентом Міхеїлом  Саакашвілі вийшов 21 депутат з 27-ми.

 

                                                  Давид Бакрадзе

 

Бунтівна частина «Єдиного національного руху» (ЄНП) виступила проти того, що  партією досі керує Саакашвілі – повідомив інформаційний портал «Geoeria online».  

 

Один з колишніх лідерів ЄНП Давид Бакрадзе, розповів про внутрішні партійні суперечності, котрі змусили, зокрема, і його самого покинути лави партії. 


«Ці суперечності існували завжди, але після парламентських виборів 2016 року вони особливо загострилися. Суперечності стосувалися стратегії партії і тактики, минулого партії і оцінки цього минулого, теперішнього і того місця, яке партія повинна займати в партійній діяльності. І, що найголовніше, суперечності стосувалися майбутнього партії, методів нашої боротьби, і того, що ми можемо запропонувати країні і народу... Але якими б не були розбіжності між нами, відтепер це в минулому, ми дивимося вперед і починаємо будувати майбутнє», – заявив Бакрадзе. Він зазначив, що завданням нової команди буде зміна ситуації в Грузії на краще. При цьому він запевнив колишніх соратників, що нова команда залишатиметься їхнім союзником в боротьбі проти режиму екс-прем’єра Грузії, мільярдера Бідзіни Іванішвілі. 

 

Ще один з колишніх лідерів ЄНР, котрий кілька днів тому вийшов на свободу з тюремного ув’язнення, колишній мер Тбілісі Гігі Угулава різко розкритикував Саакашвілі. «Цей чоловік не гідний бути лідером. Я говорю з болем у серці, оскільки це вже не той Міхеїл Саакашвілі, який 2003 року об’єднував людей», – заявив Угулава.

 

Відомо, що політичні лідери, котрі вийшли з «Єдиного національного руху» продовжать свою діяльність в партії «Європейська Грузія». 

 

Розкол в партії почався після її поразки на виборах в парламент у жовтні 2016 року. ЄНР отримав лише 27 мандатів зі 150. Особливої гостроти конфлікт набрав під час підготовки до з'їзду партії, який заплановано на 20 січня.

12.01.2017