У Лук'янівському СІЗО бунтували "торнадівці".

 

Поліція Києва підтвердила інформацію про те, що в середу ввечері у Лук'янівському СІЗО відбувся інцидент за участю арештантів, унаслідок котрого до ізолятора довелося стягнути посилені загони поліціянтів.

 

"По прибуттю з'ясувалося, що один із ув'язнених отримав тілесні ушкодження. У результаті його під конвоєм доставили в лікарню, а після надання медичної допомоги – у слідчий ізолятор. При цьому частина ув'язнених відмовилася підійматися у камери", – ідеться у повідомленні столичної поліції.

 

Управління зазначає, що правоохоронці оточували будівлю СІЗО "для попередження будь-яких провокацій або конфліктів".

 

За фактом події відкрито кримінальне провадження – стаття про опір працівникові правоохоронного органу.

 

Напередодні ввечері поширювалася інформація про те, що в Лук'янівському СІЗО спалахнув бунт арештантів. Звістки були суперечливими: одні джерела говорили про бійку з представниками адміністрації, інші – про сутички між в'язнями. Учасниками конфлікту називали бійців скандального батальйону "Торнадо", звинувачених у низці важких злочинів, скоєних під час антитерористичної операції.

 

У четвер заступник міністра юстиції України Денис Чернишов повідомив: неправомірних дій з боку підслідних бійців "Торнадо" щодо співробітників Лук'янівського СІЗО в Києві не було, а в "торнадівців" також немає. 

 

"До СІЗО вчора доправили підслідних, які проходять у справі "Торнадо", колишні бійці батальйону "Торнадо". Один з підслідних, який був не згоден з перебігом слідства і перебігом судових засідань, почав висловлювати своє незадоволення, що їхньої позиції не чують і не сприймають, після цього відрізав собі частину вуха", – розповів Чернишов у коментарі аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

Заступник міністра розповів, що після інциденту "торнадівця" доправили до лікарні й пришили йому вухо – нині арештант знову перебуває у СІЗО.

 

12.01.2017