Стрілянину за участю нардепа Пашинського розслідуватиме прокуратура.

 

Розслідуванням стрілянини за участю народного депутата "Народного фронту" Сергія Пашинського, котра трапилася ввечері 31 грудня на автодорозі у Васильківському районі, займатиметься Київська обласна прокуратура.

 

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

 

Наразі у рамках розслідування призначено низку експертиз, у парламентаря вилучено зброю і набої.

 

Як повідомив прокурор Київщини Дмитро Чібісов, інцидент трапився через конфлікт на дорозі, пов'язаний із неналежним паркуванням машини: дві особи на автомобілі Volkswagen спинилися посеред неосвітленої дороги і перешкодили рухові автівки Пашинського (пасажиром була дружина). "Під час зауважень сталася словесна перепалка, після якої народний депутат використав вогнепальну зброю Glock 19 з 9-міліметровими набоями. Унаслідок цього інциденту чоловік, який не є водієм транспортного засобу, а допомагав водію Volkswagen, був госпіталізований, і наразі перебуває в лікарні", – розповів прокурор.

 

За словами Чібісова, наразі справа розслідується за статтею про хуліганство. "Зараз ми встановлюємо всі обставини. За результатами конкретного, чіткого визначення дій всіх осіб, причетних до інциденту, ми зможемо точно сказати про те, ознаки якого злочину відбулися", – додав прокурор.

 

Відповідаючи на запитання про те, чи є у Пашинського дозвіл на зброю, представник державного слідства сказав: "Є дозвіл на зброю. Зброю та набої вилучено".

 

Увечері 31 грудня на дорозі в одному із сіл Васильківського району Київської області народний депутат Сергій Пашинський завдав вогнепального поранення чоловікові під час суперечки через порушення правил дорожнього руху. Пашинський стверджує, що візаві вдарив його пляшкою по голові, тож він мусив відстрілюватися.

 

03.01.2017