Нацрада поставила телеканал "1+1" поза ліцензією.

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомила, що «Студія “1+1”» має отримати бланк продовженої ліцензії не пізніше ніж 6 січня 2017 року.

 

Про це йдеться в офіційній реакції реґуляторного органу на звинувачення каналом Нацради в спробі позбавити "1+1" ліцензії нібито за вказівкою Адміністрації Президента.

 

Нацрада нагадала, що 15 грудня ухвалила рішення про переоформлення та продовження на 7 років ліцензії "1+1" на аналогове мовлення. "Згідно зі статтею 33 Закону України “Про телебачення та радіомовлення”, бланк ліцензії на мовлення з продовженим строком дії вручається ліцензіату НЕ РАНІШЕ ніж в останній робочий день строку дії попередньої ліцензії за умови сплати ліцензійного збору – тобто не раніше 29 грудня. Згідно зі статтею 32 закону України “Про телебачення і радіомовлення” передбачено, що бланк ліцензії має бути виданий заявнику після внесення ним ліцензійного збору, що підтверджується відповідним документом органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів. Таким документом для Національної ради є виписка Державної казначейської служби України, яка була отримана 26.12.2016 року. Резюмуючи – “Студія “1+1” має отримати бланк ліцензії не пізніше ніж 06 січня 2017 року", – цитує "Детектор медіа".

 

Водночас Нацрада поінформувала, що звернулася до "1+1" з листом про підтвердження того, що кінцевий бенефіціарний власник каналу не змінився. Реґулятор закликав не шукати в цьому політичну складову.

 

29 грудня 2016 року в "1+1" завершується строк дії ліцензії на аналогове мовлення обсягом 15 годин на добу на мережі передавачів колишнього УТ-2. Вночі телеканал оприлюднив звернення до президента, голови Верховної Ради, прем'єр-міністра зі звинуваченням Нацради у спробі позбавити канал ліцензії нібито за вказівкою Адміністрації Президента. Керівництво "1+1" стверджує, що має інформацію про намагання скасувати рішення Нацради і здійснити "рейдерське захоплення" каналу. Також у заяві йдеться про загрозу "призначення якогось нового стороннього керівництва каналу".

 

Голова Нацради Юрій Артеменко в коментарі "Детектору медіа" пояснив, що у зв'язку з націоналізацією "Приватбанку" Нацрада після ухвалення рішення про продовження ліцензії запитала в каналу "1+1" оновлені дані про кінцевих бенефіціарів.

 

Генеральний директор групи "1+1 медіа" і телеканалу "1+1" Олександр Ткаченко ствердив, що канал "1+1" не є активом "Приватбанку", у телекомпанії немає ані кредитів, ані боргових зобов'язань перед банком. На його думку, «коментар пана Артеменка підтверджує, що у держави є інтерес до активів каналу “1+1”».

 

29.12.2016