Дональд Трамп виступив проти антиросійських санкцій за гакерство.

Мова йде про кібератаки гакерських груп, пов’язаних з російськими спецслужбами,  на сайти, зокрема, Демократичної партії США підчас президентської кампанії.

 

 

«Нам краще подумати про те, що відбувається з нашим життям. Комп'ютери серйозно ускладнили наше життя. Вся комп'ютерна епоха перетворила нинішню ситуацію в таку, за якою ніхто не уявляє, що відбувається. У нас безліч інших проблем, над якими варто подумати. Але, боюся, у нас немає тієї безпеки, яка нам потрібна», - заявив Трамп, перебуваючи у Флориді, у відповідь на прохання кореспондента телеканалу NBCNews прокоментувати наміри президента США Барака Обами запровадити нові санкції проти Москви.

 

Президент-елект заявив, що США варто забути про претензії щодо гакерських атак з боку Росії і «рухатися далі».

 

Трамп і раніше висловлював сумніви щодо висновків американської розвідки про те, що за атакою на комп'ютери Демократичної партії США під час виборчої кампанії стоять російські гакери. Сам президент-елект неодноразово заявляв, що відносини з Росією можна було б поліпшити. Минулого тижня він повідомив, що отримав «дуже приємного листа» від російського президента Володимира Путіна , в якому той закликає налагодити тісніші зв'язки між двома країнами.

 

Раніше стало відомо, що адміністрація Барака Обами має намір в четвер, 29 грудня, оголосити про конкретні штрафні заходи проти РФ через її ймовірну причетність до кібератак під час передвиборної кампанії. Крім того, сенатор-республіканець Ліндсі Ґрехам в середу, 28 грудня, також заявив, що Росії слід готуватися до жорстких санкцій. 

29.12.2016