Уряд ухвалив статут Національної суспільної телерадіокомпанії України.

 

Кабінет міністрів ухвалив статут ПАТ Національна суспільна телерадіокомпанія України.

 

Рішення було прийняте на засіданні в середу одноголосно, інформує "Детектор медіа".

 

"Пропонується затвердити статут ПАТ НСТУ, яким створено необхідні умови забезпечення діяльності ПАТ НСТУ", – заявив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. За його словами, проект обговорений медіа-спільнотою та європейськими партнерами.

 

"Проектом пропонується здійснити приватне розміщення першого випуску простих іменних акцій ПАТ НСТУ в кількості 2 мільйонів 544 тисячі 273 штуки номінальною вартістю тисяча гривень кожна", – сказав пан Наливайко.

 

Володимир Гройсман зазначив, що суспільне мовлення є у планах уряду, і "це правильний крок, яким ми рухаємося".

 

"Велика зграя лаючих псів чекає, що ми зірвемо реформу суспільного телебачення та радіомовлення… Давайте, зіпсуємо всім лаючим псам настрій під Новий рік і доведемо, що ми все робимо вчасно і все в Україні буде добре", – заявив на початку засідання міністр інформаційної політики Юрій Стець.

 

Екс-директор Національної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія, котрий тривалий час вимагав від уряду розблокувати процес леґітимізації НСТУ, зазначив на своїй сторінці у Facebook, що "до юридичного утворення ПАТ НСТУ залишився один міліметр". За його словами, подальшими кроками мають бути: формалізована передача майна філіями (5-6 січня); схвалення порядку управління компанією на перехідний період; затвердження положення про наглядову раду (16 січня); оголошення "наглядовцями" конкурсу на посаду голови правління ПАТ НСТУ.

 

29.12.2016