СБУ обвинувачує газету Російського культурного центру у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

 

Управління СБУ у Львівській області зареєструвало кримінальне провадження за результатами аналізу змісту газети «Русский вестник», що її видавав Російський культурний центр у Львові, повідомила речник УСБУ у Львівській області Мирослава Клячківська, інформує ЗіК.

 

Йдеться, за її словами, про розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

 

«До нас звернулося керівництво Львівської обласної ради. Було вирішено провести первинну експертизу, що підтвердила, що в газеті міститься інформація з ознаками кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії) ККУ. Ми зареєстрували кримінальне провадження за цією статтею», – повідомила Мирослава Клячківська.

 

За її словами, матеріали передаються для подальшого досудового розслідування в органи Нацполіції. У рамках слідства буде встановлено підозрюваних осіб, причетних до видання газети.

 

Як повідомляв Z, Львівська обласна рада звернулась до СБУ щодо газети Російського культурного центру у Львові з антиукраїнським змістом.

 

Наприкінці жовтня депутати ухвалили рішення про виселення центру з приміщення на вул. Короленка у Львові, а пізніше звернулись з цим до суду, бо орендарі не хотіли звільняти будівлю. Суд став на сторону ЛОР. Згодом приміщення через конкурс передадуть в оренду громадським організаціям, які працюють з учасниками АТО.

28.12.2016