"Укрзалізниця" отримала дозвіл на підвищення тарифів.

 

Міністерство інфраструктури дозволило "Укрзалізниці" підвищити тарифи.

 

Про це повідомив голова правління "Укрзалізниці" Войцех Балчун під час прес-конференції, передає УНН.

 

"Тарифний комітет Міністерства інфраструктури на минулому тижні затвердив нашу пропозицію підвищення тарифів, за це ми йому дуже вдячні і дуже розраховуємо, що дискусії щодо фінплану ми закінчимо на цьому тижні", – сказав Бальчун.

 

За словами керівника "Укрзалізниці", фінплан компанії на 2017 рік ґрунтується на великій інвестиційній програмі – цього року 5 млрд. грн, у 2017 році – більше 27 млрд. грн. на рухомий склад і модернізацію інфраструктури.

 

Голова компанії поінформував, що у 2016 році ситуація в “Укрзалізниці” стабілізувалася, хоча був і внутрішній опір. “Попри всі ці додаткові витрати, які ми змушені були понести, ми передбачаємо, що в 2016 році ми отримаємо прибуток. Ми передбачаємо 300 млн. грн.”, – зазначив Бальчун.

 

"УЗ" уклала багаторічну стратегію рухомого складу, котра, зі слів Бальчуна, "передбачає, що ми модернізуємо або купимо 96 тис. одиниць рухомого складу і витратимо на це 108 млрд. грн.”.

 

Бальчун констатував, що покращення фінансової ситуації в “Укрзалізниці” посприяло підвищенню її кредитного рейтингу, а відтак це дозволить підприємству брати кредити на рухомий склад. "Ця стратегія рухомого складу також означає, що ми створимо в Україні 10 тис. нових робочих місць”, – запевнив Бальчун.

 

28.12.2016