Бойовики звільнили двох бранок.

 

Представники екстремістського руху "ДНР" у вівторок уранці передали українській стороні в особі керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану двох заручниць – Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак.

 

Про це "Громадському" повідомив сам Рубан.

 

Гуманітарна операція відбулася між окупованими Донецьком і Макіївкою.

 

Рубан вважає, що видача двох жінок "сприятиме прискоренню процесу обміну полоненими в Донбасі".

 

Жінок мали передати Службі безпеки України поблизу Майорська.

 

Напередодні ватажки бойовиків "Л/ДНР" Ігор Плотницький і Олександр Захарченко заявили про готовність звільнити з полону двох жінок і передати їх українській стороні, вказавши, що здійснюють цей акт завдяки посередництву нардепа Надії Савченко.

 

Представник української делеґації у складі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко привітала крок зі звільнення полонених. За її словами, долю цих бранок тривалий час обговорювали у Мінську. "Одна з них працює в медіа, друга – в одній з державних установ, їхала провідати родичів. Можливо, тому їх затримали. І добре, що скоро вони будуть вдома. Я щиро рада", – прокоментувала Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

 

Парламентер висловила сподівання, що бойовики звільнять і решту полонених. "Добре, що рішення української сторони в односторонньому порядку передати до новорічних свят ОРДЛО 15 осіб з того списку, що вони запитували (до речі, в цьому списку є 6 жінок), сприяє гуманітарним жестам і рухам", – зазначила вона.

 

Як писав Z, про зникнення журналістки з Івано-Франківщини Ольги Сворак стало відомо у червні. Заяву про зникнення подали представники об'єднання "Голос народу Івано-Франківщини". Поліція встановила, що в зоні АТО журналістка провадила професійну діяльність: готувала статті до газети та сайту про життя людей на окупованій території, їхній побут, проблеми, зв'язок з Україною. Щоправда, сайт "Голос-Інфо" ствердив, що не давав Ользі редакційне завдання, пов'язаного з окупованими територіями, а через лінію розмежування вона нібито поїхала "у власних справах".

 

27.12.2016