У Мілані застрелено підозрюваного в нападі на ярмарок в Берліні.

Тунісець Аніс Амрі, був убитий під час перестрілки з міланськими карабінерами. 

 

 

Як повідомила в п'ятницю, 23 грудня, італійська інформаційна аґенція ANSA з покликом на слова міністра внутрішніх справ Італії Марко Мінніті, в ніч на п'ятницю (близько третьої години ранку за місцевим часом) карабінери зупинили чоловіка для перевірки документів в передмісті Мілана, проте той вихопив пістолета й відкрив вогонь. Правоохоронці передають, що затримуваний волав «Аллах акбар!». Перш ніж його застрелили, він встиг поранити одного з поліціянтів в плече.

 

 

«Вбитий чоловік без тіні сумніву є Анісом Амрі, підозрюваним в терористичному нападі», –  запевнив Марко Мінніті.

 

За даними джерел в поліції, які цитує аґенція ANSA, відбитки пальців убитого підтверджують, що саме він брав участь в берлінському теракті.

 

Речник Міністерства внутрішніх справ Німеччини Тобіас Пляте заявив, що в Берліні з полегшенням сприйняли новину про вбивство підозрюваного. «З'являється чимраз більше доказів того, що це саме та людина (яка скоїла напад – Z). Якщо це правда, то Міністерство задоволене тим, що ця людина більше не становить загрози», – сказав Пляте.

 

Федеральна прокуратура Німеччини в п'ятницю підтвердила повідомлення італійських органів безпеки. Зазначалося також, що тепер слідство зосередить свої зусилля на виявленні можливих помічників убитого терориста.

 

За даними аґенція ANSA, Аніс Амрі прибув до Італії з Франції. Він приїхав в Турин потягом, а потім сів на інший потяг до Мілана.

 

2011 року Амрі отримав в Італії тюремний термін за вандалізм і крадіжку. Італійська влада тримала Амрі на особливому обліку, оскільки у в'язниці він поводився агресивно. Після виходу з ув'язнення 24-річний тунісець попросив дозволу полишити країну. Амрі переїхав до Німеччини і подав документи на отримання там притулку в квітні цього року.

 

Нагадаємо, що ввечері в понеділок,19 грудня в Берліні вантажівка, керована ймовірно Анісом Амрі, в'їхала в натовп відвідувачів різдвяного ярмарку в центрі Берліна. Внаслідок теракту  загинуло 12 людей, ще майже 50 отримали поранення, в тому числі важкі. Відповідальність за напад взяло на себе угруповання «Ісламська держава», проте не надало жодних доказів своєї причетності до злочину.

23.12.2016