«Кіборг» Тарас Колодій повернувся додому.

 

Сьогодні, 22 грудня, зранку рідні, друзі, волонтери вітали на вокзалі у Львові Тараса Колодія, якого 18 грудня звільнено з полону проросійських бойовиків на Донбасі, інформує Радіо Свобода.

 

Перед поверненням додому Тарас Колодій кілька днів проходив медичне обстеження в Києві.


Тараса Колодія зустріли на вокзалі рідні та друзі. Фото: Радіо Свобода
 

«Емоції переповнюють, дякую, що всі прийшли. Не очікував, що стільки прийде рідних і друзів. Найскладніше для мене було, коли гинули мої друзі. Спочатку в полоні ходили на прибирання, а вже потім просто сиділи у камері», – каже Тарас Колодій.

 

У Львові звільненого бійця вітали його побратими – десантники з 80-ї аеромобільної бриґади, з якими він служив, також були бійці, які перебували з бійцем у полоні.

 

«Кращої новини, коли звільняють твого товариша, і немає. Зараз найважливіше для Тараса – підтримка рідних, наша, а ще спілкування, спілкування, спілкування, моральна підтримка. Бо від такого, що він пережив, дуже важко відійти», – говорили побратими.

 

26-річний Тарас Колодій був мобілізований у серпні 2014 року десантником 80-ї аеромобільної бриґади. З листопада служив у зоні АТО, 6 січня мама дізналась, що син захищає Донецький аеропорт, а вже 21 січня він потрапив у полон до угрупування «ДНР». Його, як і інших українських заручників, утримували спершу в підвалах колишнього приміщення СБУ в Донецьку, а від червня цього року він був у колонії в Макіївці. Звідти жодного разу не дозволили зателефонувати до рідних.

22.12.2016