Учнів у школах вчитимуть гуманному поводженню з тваринами.

 

У Львові завершився експериментальний навчальний курс з гуманного ставлення до тварин «Маленький Принц. Львів, що любить тварин». Наступного року його планують впровадити у всіх школах, інформує Zaxid.net.

 

Протягом листопада та грудня майже тисяча учнів з 16 львівських шкіл відвідали чотири спеціалізовані заняття, а також відкриті уроки у ЛКП «Лев». Семикласників вчили розуміти мову тіла та потреби тварин, а також пояснювали наслідки безвідповідального ставлення до них.

 

«Це нормальна здорова практика – навчати дітей гуманності. Добре ставлення до тварин обов’язково конвертується у добре ставлення до людей. Вважаю цей курс успішним і цікавим для дітей», - зазначила координаторка проекту Катерина Ковалюк.

 

Курс був створений навчально-методичним центром освіти з урахуванням нових освітніх технологій та інтерактивних завдань. Для цього навчального курсу також були розроблені спеціальні робочі зошити та методичні посібники для вчителів. Окрім теоретичного навчання, діти змогли ознайомитись з роботою комунального підприємства, яке опікується безпритульними тваринами.

 

«ЛКП «Лев» бореться з наслідками людської безвідповідальності. Цей проект для нас є дуже важливим і цінним, бо він дивиться в корінь проблеми – і ми дуже віримо, що в подальшому безпритульних тварин у місті не буде», - каже директорка ЛКП «Лев» Оксана Кошак.

 

Після доопрацювання програм, організатори планують запровадити курс гуманної освіти у всіх школах Львова. Таке навчання мало б відбутись у травні 2017 року.Експериментальні уроки тривали протягом 2-х місяців, тепер програму доопрацюють і запровадять в усіх школах наступного року.

21.12.2016