У понеділок клієнти "Приватбанку" зняли з рахунків 2 млрд. грн.

 

Клієнти націоналізованого "Приватбанку" 19 грудня зняли з рахунків 2 млрд. грн. готівкових коштів, а Національний банк поповнив запас готівки банку на 4,5 млрд. грн., забезпечивши фінансовими ресурсами банкомати та відділення.

 

Про це заявила заступник голови НБУ Катерина Рожкова на прес-конференції в Києві, інформує аґенція УНІАН.

 

"Клієнти учора зняли 2 млрд. грн. готівки... Коррахунок був поповнений на 15 млрд. грн., він становить 15,2 млрд. грн. За цей рахунок ми купили 4,5 млрд. грн. готівки, увечері поповнили всі банкомати та відділення забезпечили", – сказала Рожкова.

 

Заступник голови НБУ повідомила, що Центробанк сподівається ввести "Приват" у нормальний режим роботи вже до кінця 20 грудня. "Сьогодні були відновлені всі платежі без обмежень. Ми сподіваємося, що протягом сьогоднішнього дня банк увійде в звичайний режим роботи, і з готівковими коштами, і за безготівковими розрахунками", – сказала Рожкова.

 

За словами чиновниці, у вівторок Нацбанк зареєстрував новий статут "Приватбанку", і сьогодні відбудеться передача акцій банку Мінфіну. "Завтра зранку "Приватбанк" стане повністю державним і з новим менеджментом", – запевнила Рожкова.

 

Між тим, міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що "Приватбанк" після певних вівторкових труднощів відновив платежі бізнесу та організацій. "Щойно пройшов перший платіж. Всі платежі, ініційовані вчора, будуть виконані сьогодні. Для того, щоб провести оплату всіх податків та зборів та уникнути штрафів, сьогодні операційний день буде подовжено", – поінформував Данилюк на своїй сторінці у Facebook.

 

20.12.2016