У школах міста – 4-денний карантин.

 

У львівських школах оголосили карантин через ситуацію з захворюванням на грип та ГРВІ. Наразі школи міста закрили до п’ятниці, інформує прес-служба Львівської міської ради.

 

Рішення тимчасово призупинити навчання в загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладах міста Львова ухвалили сьогодні, 19 грудня, на позачерговому засіданні міської комісії з техногенної небезпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Навчання призупинене від завтра, 20 грудня, до п’ятниці, 23 грудня. Станом на сьогодні, 19 грудня, у школах міста відсутні 27% учнів.

 

«У п’ятницю будемо мати інформацію від Державного лабораторного центру й ухвалюватимемо подальші рішення, чи відновлювати навчання, чи навчання буде ще припинено на декілька днів.

 

Зимові канікули у львівських школах розпочинаються 31 грудня і триватимуть до 20 січня.

 

Якщо обмеження відбудуться лише тими чотирма днями, то, я думаю, що ми зможемо вийти із ситуації, шляхом ущільнення матеріалу. Якщо припинення навчання буде ще на декілька днів, то тоді ми будемо думати про те, як зменшити канікули», – зазначила Зоряна Довганик, в.о. начальника управління освіти ЛМР.

 

«За минулий тиждень зафіксовано 8548 випадків захворювань на ГРЗ і понад 5 тисяч із них стосуються захворювань дітей. Відтак інтенсивний показник становить 1119 на 100 тисяч населення при епідпорозі 646, що майже вдвічі перевищує епідпоріг. Можна було б допустити продовження навчального процесу, але, враховуючи велику кількість відсутніх дітей, комісія вирішила припинити навчання у школах, з метою розірвання ланцюга. Якби були морози, то за такої температури вірус не функціонує. Але погода +1-1, вологість висока, а в таких умовах вірус функціонує дуже добре. Тому таке рішення ухвалили, щоб зменшити можливість інфікування в організованих колективах. Дітям треба бути вдома, якщо виходять на вулицю, їх потрібно тепло одягати, ноги мають бути в теплі, треба частіше мити руки», – зазначив Володимир Зуб, начальник міського управління охорони здоров’я.

 

За підсумками проведеного моніторингу захворюваності на ГРВІ та грип серед населення м. Львова за 50 тиждень 2016 р. спостерігається значний ріст захворюваності на ГРВІ. Зареєстровано 8948 (в т. ч. 31 випадок грипу) випадків, що на 34,3% більше, порівняно з минулим тижнем. Відповідно до моніторингу захворюваності на грип та ГРВІ спостерігається активізація епідпроцесу серед дітей до 17 років (61,3%).

19.12.2016