Турчинов назвав думку Заходу щодо озброєння Украни «позицією страуса».

 

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив про те, що військовій промисловості України вдалося налагодити повний цикл виготовлення боєприпасів для ракетних систем залпового вогню.

 

Про це Турчинов розповів в інтерв'ю виданню ЛІГА.net.

 

"Ми створили повний цикл виробництва ракетної техніки: бойові частини, корпус, паливо. Тепер можемо виготовляти будь-які модифікації ракет для систем залпового вогню, для протиповітряної оборони, крім того, оперативно-тактичні ракети та інше. Такою технологією володіють не так багато країн", – заявив Турчинов.

 

З його слів, наразі повноцінному озброєнню РСЗВ перешкоджає лише низьке фінансування. "Ми уже з цього року здійснюємо постачання в армію ракет для РСЗВ. Кількісні показники я не маю права розголошувати, та ми змогли досить швидко вирішити цю проблему, адже вона дійсно була надактуальною", – запевнив секретар РНБО.

 

При тім Турчинов каже, що йдеться не просто про відновлення втрачених технологій, а про будівництво ракетних комплексів нового покоління. "Наприклад, якщо казати про ракетні системи залпового вогню, то це – керовані ракети, котрі влучають точно у ціль, а не просто накривають території, як російські аналоги. Наше завдання – не лише досягнути стандартів НАТО, а насамперед, щоби наша зброя була краща, ніж російська", – сказав "Кривавий Пастор".

 

Проте в процесі модернізації, наголосив Олександр Турчинов, Україна відчуває перепони – штучне обмеження транскордонної військово-технічної кооперації. "Наші партнери наразі не хочуть нам допомагати у питаннях озброєння нашої армії. Нам доводиться робити все самотужки, хоча створення багатьох зразків зброї нового покоління потребує серйозної міжнародної кооперації", – заявив Турчинов.

 

"Увесь цивілізований світ розвиває оборонний комплекс у кооперації з іншими країнами, – додав секретар Радбезу. – А нам доводиться створювати окремі напрямки практично з нуля, щоб забезпечити повний цикл виробництва. Не тому що так хочеться, а тому що не маємо іншого вибору. І мені позиція наших західних партнерів невтямки. Це позиція страуса".

 

16.12.2016