ЄУ узгодила пролонґацію на півроку санкцій проти Росії.

Відповідне рішення, як повідомляють джерела в дипломатичних колах, ухвалили увечері в четвер, 15 грудня, учасники саміту Європейської Унії у Брюсселі.

 

 

Офіційно про це рішення буде оголошено котрогось із наступних днів – повідомило видання Die Welt.  

 

Економічні санкції Євроунії щодо Москви були ухвалені влітку 2014 року через її аґресивні дії на сході України. Щопівроку ЄУ ухвалює рішення про пролонґацію обмежувальних заходів.

 

Попередній термін дії обмежувальних заходів щодо Росії завершувався 1 лютого цього року. Останнє ж рішення, ухвалене на саміті Унії, подовжило їхню дію до 31 липня 2017 року.

 

Лідери країн Євроунії також домовилися на саміті чинити дипломатичний тиск на Росію та інших учасників сирійського конфлікту, щоб запобігти гуманітарній катастрофі в Алеппо і щоб міжнародні харитативні організації дістали можливість доправити в країну гуманітарну допомогу й евакуювати мирних мешканців.

 

«Перед обличчям жорстокості сирійського режиму і його прихильників, зокрема Росії та Ірану, ми не виявилися такими ефективними, як хотілося б, але ми не залишаємося байдужими до страждань людей. Ми будемо чинити тиск на інших міжнародних гравців, залучених у конфлікт в Сирії, з використанням усіх доступних дипломатичних інструментів», – заявив президент Євроради Дональд Туск в Брюсселі під час саміту ЄУ.

16.12.2016