Сьогодні відкрився перший в Україні реґуляторний хаб.

 

Сьогодні, 15 грудня, в області відкрили перший в Україні хаб з реґуляторної політики. Меморандум про його створення підписали у Львівській облдержадміністрації, інформує прес-служба ОДА.

 

Реґуляторний хаб – це спільна ініціатива Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» та Школи управління Українського католицького університету за підтримки Львівської облдержадміністрації та Комітету підприємців Львівщини.

 

Як зазначив у вступному слові перший заступник голови ОДА Ростислав Замлинський, одним із пріоритетів облдержадміністрації є розвиток підприємництва, який неможливий без створення належного клімату.

 

Завдання хабу полягає в аналізі проектів та вже чинних місцевих реґуляторних актів включно з розрахунками М-тесту, розробці на основі найкращого дотеперішнього досвіду реґуляцій з питань, які є найбільш пріоритетними й болючими для підприємців та громад, щоб згодом поширити нові напрацювання на інші реґіони країни.

 

Крім того, ініціатива має посилити управлінський потенціал реґіону, залучаючи молодих спеціалістів (студентів і випускників Українського католицького університету та інших ВНЗ Львівщини) до роботи в хабі. Зокрема, вже зараз його експерти розпочали роботу за такими напрямками: реґулювання розміщення літніх майданчиків та паркування, проведення інвентаризації майна об'єднаних територіальних громад та розподіл коштів бюджету розвитку між селами – членами ОТГ.

15.12.2016