Правоохоронці затримали "беркутівця", що бив активістів Майдану.

 

Генеральна прокуратура України повідомила про затримання колишнього співробітника київського спецпідрозділу міліції "Беркут", підозрюваного у перевищенні влади та незаконному затриманні активістів "Автомайдану" вночі на 23 січня 2014 року.

 

Як інформує ГПУ, "беркутівець" тривалий час переховувався від слідства.

 

Згідно з матеріалами слідства, боєць "Беркута" разом зі співробітниками застосовував насильство до 18 активістів Революції гідності й вдавався до нищення їхніх авт під час міліцейської операції на вулицях Щорса та Грушевського у столиці.

 

Окрім того, затриманому інкримінують службове підроблення рапорту та надання завідомо неправдивих показань, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх притягали до кримінальної відповідальності.

 

Затриманому оголосили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України.

 

Слідство проводить департамент спеціальних розслідувань ГПУ. Прокуратура висловила подяку працівникам патрульної поліції Києва "за належну взаємодію у затриманні підозрюваного".

 

15.12.2016