Багаторічний воротар київського "Динамо" і колишній капітан збірної України з футболу Олександр Шовковський завершив кар'єру футбольного гравця.

 

Про це повідомляє прес-служба ФК "Динамо" після останнього в сезоні матчу київської команди ("синьо-білі" програли "Шахтареві" 3:4).

 

Після гри Шовковський зайшов до роздягальні команди і подякував усьому клубові за роки, проведені разом, у єдиній дружині, котрій він був відданий протягом усієї своєї кар'єри.

 

"Усе має свій початок та своє завершення. Підійшла до завершення й моя більш ніж 20-річна кар'єра гравця. Усі ці роки я був щасливий захищати кольори клубу «Динамо» Київ. У моїй кар'єрі були як перемоги, так і поразки, як тріумфи, так і невдачі. Я був щасливий тут усі ці роки, але зараз прийняв рішення завершити кар'єру. Прийшов час подякувати клубу та вболівальникам!", – сказав СаШо.

 

Шовковський спостерігав за матчем із трибун. Тренерський штаб не включив його до заявки на гру з "Шахтарем". Вочевидь, далася взнаки нещодавня травма Олександра.

 

41-річний воротар востаннє виходив на поле 18 вересня в матчі проти луганської "Зорі". Тоді "Динамо" поступилося своєму конкурентові зі другу сходинку Прем'єр-ліги – 0:1 – а згодом місце основного голкіпера команди зайняв Артур Рудько.

 

5 грудня Шовковський написав на своїй сторінці у Facebook нотатку, з котрої випливало, що він, можливо, вже не вийде на поле за "Динамо". Це було перед матчем Ліги чемпіонів проти "Бешикташа".

 

"Ми обговорювали із Сергієм Станіславовичем (Ребровим) можливість мого виходу на поле, та отримане мною ушкодження не залишило головному тренеру вибору, а мене примусить спостерігати і переживати за мою команду на трибуні стадіону", – прокоментував Шовковський. Тоді він наголосив, що рішення не продовжувати контракт – остаточне.

 

Олександр Шовковський дебютував за "Динамо" у футбольній вищій лізі 6 березня 1994 року у матчі з "Кременем" (1:1). У тому ж сезоні у серпні вперше став на ворота у Лізі чемпіонів (у віці 19 років і 8 місяців), а в листопаді дебютував за національну збірну в грі проти Естонії (3:0).

 

СаШо зіграв за збірну України 92 матчі (за числом поєдинків поступається Анатолієві Тимощуку, Андрієві Шевченку та Олегу Гусєву); другий у рейтинґу найстарших гравців "синьо-жовтої" команди (Шовковський захищав кольори збірної у віці 37 років і 1 місяць у 2012-му; Тимощук – у 37 років і 2 місяці).

 

13.12.2016