Керівника обласної поліції Дмитра Загарію переводять у столицю.

 

Виконувач обов’язків керівника ГУ Нацполіції Львівщини Дмитро Загарія залишає посаду, інформує Дивись.Інфо з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

 

Повідомляється, що Дмитра Загарію переводять на роботу в Київ, проте наразі невідомо яку посаду він там обійматиме.

 

У прес-службі ГУ Нацполіції Львівщини не коментують інформацію.

 

Водночас про відставку Дмитра Загарії на своїй сторінці у Facebook написала журналістка та громадська активістка Вікторія Балицька.

 

«Дмитро Загарія, ви найкраще, що сталося з львівською поліцією. Це без перебільшення і попри всі негаразди у поліції. Спосіб вашого призначення (через конкурс і без валізи з мільйоном), ваша взаємодія з людьми, щирість, доброзичливість, мудрість, відносна демократія щодо підлеглих, стійкість до політичних впливів, та й просто безмежна людяність - це все було прямим наслідком і здобутком Майдану. Єдиний в Україні унікальний експеримент, якого свого часу злякалися самі його ініціатори з МВС і так і не змогли з ним змиритися.

 

Ви протрималися на посаді завдяки особистим якостями і підтримці громади 2,5 роки. Рекорд. Думаю, жоден керівник поліції жодної області за роки Незалежності стільки не пробув на посаді. І це теж досягнення.

 

Але усе має кінець. І от завершилася Епоха. Епоха «народного міліціонера», як вас часто називали.

 

Я знаю, що вас поставили перед вибором без вибору. Дотиснули. І народна підтримка для МВС не мала значення. Після відставки Деканоїдзе це було очікувано. Вона рахувалася з думкою людей.

 

Але маємо прийняти цей прикрий факт - Дмитро Загарія йде. І хоча вам, пане Дмитре, так і не присвоїли звання генерала, я скажу: Велике спасибі і низький уклін Вам, наш Генерале. Ми вас ніколи не забудемо», – написала вона.

12.12.2016