Україна виборола першу медаль сезону у біатлоні.

 

Збірна України з біатлону вперше у цьому сезоні вийшла на подіум – на етапі Кубка світу у словенській Поклюці жіноча команда виборола "бронзову" медаль у естафеті. Синьо-жовта дружина подолала дистанцію з часом 1:12:08,8, поступившись лідерові, екіпі з Німеччини, на 37,7 секунди і Франції – на 27,6 секунди.

 

Як зазначає прес-служба Федерації біатлону України, медальна перспектива збірної України була сумнівною: жіноча команда вийшла на старт не в оптимальному складі і без належної форми.

 

Не зважаючи на те, що Ірина Варвинець є традиційним "стартером" четвірки, її вихід не був очевидним, бо атлетка демонструвала недобрі результати у попередніх гонках. Втім, Варвинець таки вирушила першою і, попри повільну ходу, не припустилася помилок на стрільбищі – відставання склало 25 секунд, 9-та позиція.

 

На другому етапі українські наставники виклали козир – Юлію Джиму. Карколомна швидкість і доволі прицільна стрільба вивели збірну України в лідери гонки!

 

Старт сезону для Олени Підгрушної був зіпсутий хворобами, відтак вона наразі не може надолужити звиклі кондиції. Капітан команди полюбляє битися у естафеті на фінальному, четвертому заїзді, проте цього разу вона стала на третій етап. Підгрушна недобре стріляла, відтак синьо-жовті опустилися на третю сходинку.

 

Коли на дистанцію йшла Анастасія Меркушина, то завданням було – втриматися на подіумі, адже в боротьбу лідерів команд Франції та Німеччини за "золото" та "срібло" ніхто вже втрутитися не міг. Анастасія Меркушина заради одного цього естафетного етапу зробила трансфер на кілька сотень кілометрів із італійського Ріднау, де евентуально вже здобула два "золота" на Кубку IBU (медаль у індивідуальній першості та в естафеті) і могла сподіватися на третю. У Словенії Меркушина блискуче відстрілялася (показавши другий результат за швидкістю стрільби серед 76 учасниць!) й не підпустила до себе торішнього тріумфатора Кубка світу у загальному заліку Ґабріелу Коукалову з Чехії. Перевага українок над Чехією зрештою склала 20 секунд.

 

12.12.2016