НАБУ затримало службову особу Генпрокуратури на хабарі.

 

Національне антикорупційне бюро України оголосило про викриття на хабарництві службової особи Генеральної прокуратури України, котра намагалася передати хабар для впливу на результати позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Генпрокуратури, ініційованої НАБУ.

 

Прес-служба бюро зазначає, що перевірка здійснювалася у рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами розтрати у грудні 2015 року 1,8 млн. грн. державних коштів.

 

Згідно з версією слідства, злочин відбувся через укладання договорів на надання послуг з обслуговування між Генпрокуратурою та низкою підприємств із ознаками фіктивності. Причетна до укладання цих договорів особа – чинний заступник начальника одного з відділів Генеральної прокуратури України – на думку детективів бюро, намагалася передати $5 тис. посереднику для передачі одному з керівників Державної аудиторської служби України. Посадовця ГПУ спіймали "на гарячому".

 

Особу затримали за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.4. ст. 369 Кримінального кодексу України ("Надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище").

 

НАБУ проводило операцію у співпраці зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

 

09.12.2016