За 3 місяці в області зафіксовано 56 випадків кору.

 

В Івано-Франківській області за останні три місяці 2016 року зареєстровано вже 56 випадків захворювання на кір, з них 34 випадки лабораторно підтверджені вірусологічною лабораторією ДУ «Івано-Франківський ОЛЦ МОЗ України», інформує Держсанепідслужба в Івано-Франківській області.

 

У попередні роки, зазначають епідеміологи, реєструвалися лише поодинокі випадки цього захворювання.

 

Серед захворілих протягом останнього періоду переважають діти до 15 років, що становить 69,6 % (39 випадків), із них 35,8 % дітей не вакциновані.

 

Всесвітня організація охорони здоров’я прогнозує епідемію кору в Україні на наступний рік. Причиною цього стане низький рівень вакцинації. Боротися з епідемією медикам буде вкрай складно, адже все більше батьків свідомо відмовляються від вакцинації дітей.

 

Вакцинація є найбільш ефективним методом попередження захворювання, оскільки заходи щодо локалізації джерела інфекції і переривання шляху передачі не завжди ефективні, а сприйнятливість людини до кору дуже висока.

 

Вакцинація проти кору проводиться в два етапи: перша вакцинація виконується дітям у віці 12 місяців, ревакцинація - у шість років згідно з календарем профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ України від 16 вересня 2011 року № 595 (у редакції наказу МОЗ України від 11 серпня 2014 року № 551).

 

У результаті активної імунізації в організмі формується імунітет, достатній для захисту від кору протягом декількох десятків років.

09.12.2016