Київське "Динамо" здобуло рекордну для себе перемогу у Лізі чемпіонів – 6:0.

 

У заключному турі групового етапу Ліги чемпіонів київське "Динамо" розгромило турецький "Бешикташ" – 6:0.

 

Для "Динамо" це рекорд результативності у найпрестижнішому європейському клубному турнірі. Попередні найбільші перемоги у Лізі чемпіонів мали рахунок 4:0 – у леґендарному матчі 1997 року проти іспанської "Барселони" та грі 2000 року проти бельгійського "Андерлехта".

 

Голами за "Динамо" відзначилися: Бєсєдін (9 хвилина), Ярмоленко (30, з пенальті), Буяльський (32), Гонсалес (45+2), Сидорчук (60), Мораес (77).

 

"Бешикташ" завершував гру з 9 гравцями: ще у першому таймі на 29 хвилині за "фол останньої надії", котрий і спричинив пенальті, арбітр вилучив із поля Бека, а у другому таймі – Абубакара (друга "жовта картка").

 

Для "динамівців" ця гра не мала жодного турнірного значення – кияни із 5-ма пунктами фінішували у групі B на останній сходинці. Турецький же "Бешикташ" сподівався у матчі проти української команди отримати перепустку у плей-оф, проте врешті з 7 очками кваліфікувався лише до Ліги Європи. Натомість у весняний сезон Ліги чемпіонів пробилися італійський "Наполі" (11 пунктів) та португальська "Бенфіка" (8).

 

Матч у Києві супроводжувався масовими заворушеннями за участю вболівальників. В центрі столиці відбулося кілька сутичок між фанами.

 

07.12.2016