Трьох керівників столичної поліції відсторонили від роботи.

 

В.о. голови Національної поліції України Вадим Троян відсторонив від виконання службових обов’язків керівників трьох оперативних підрозділів головного управління київської поліції, котрі відповідали за проведення спецоперації у селі Княжичі Броварського району, під час котрої 4 грудня загинуло 5 правоохоронців.

 

Про це повідомляє прес-служба НПУ.

 

Також від роботи відсторонили весь особовий склад поліції, що брав участь у операції – до кінця проведення розслідування.

 

4 грудня у селі Княжичі під Києвом під час перестрілки між правоохоронцями загинуло двоє оперативників, двоє бійців поліції охорони та один спецпризначенець із підрозділу КОРД. Керівництво Нацполіції заявляє, що стрілянина стала наслідком фатального збігу обставин під час проведення спецоперації із затримання банди, котра займалася розброєм і грабунками у Броварському районі: в той час, коли спецпідрозділи готували засідку – на місце ймовірного скоєння злочину прибули бійці служби охорони.

 

«Оперативники сприйняли бійців поліції охорони за нападників і прийшли на допомогу своїм колегам. Між поліцією охорони та оперативною групою виникла перестрілка, під час якої загинуло п’ятеро осіб», – повідомили у Нацполіції.

 

Згідно з повідомленням НПУ, саму банду грабіжників невдовзі затримали.

 

Згідно з попередніми висновками прокуратури, котра здійснює розслідування інциденту, першими стріляли бійці КОРДу: «Співробітники Корпусу оперативно-раптової дії Національної поліції України, перебуваючи на службі, застосували автоматичну зброю стосовно співробітників Броварського відділу поліції охорони управління поліції охорони в Київській області, які разом з двома співробітниками управління оперативної служби головного управління Національної поліції в м. Києві, теж перебуваючи на службі, застосували автоматичну зброю у відповідь».

 

В.о. начальника поліції Вадим Троян сказав, що до банди, затриманої під Княжичами, належали і правоохоронці. Принаймні, так це описує прес-служба президента. «Національна поліція проводила розслідування діяльності злочинних груп, які займалася розбійними нападами та пограбуваннями населення під прикриттям правоохоронних органів… До складу злочинної групи входили кілька осіб, серед яких були вже судимі за розбої та особи, які працювали, або мають відношення до правоохоронних органів», – сказав Троян на нараді на Банковій.

 

06.12.2016