Холодницький заперечив конфлікт із НАБУ.

 

Заступник генерального прокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький спростував чутки про свій конфлікт із національним антикорупційним бюро.

 

Про це він сказав у інтерв'ю "Німецькій хвилі".

 

"Хтось хоче нас посварити. Успіхів їм. У них не вийде. Система працює тоді, коли кожен робить свою роботу. Автомобіль їде, коли всі чотири колеса крутяться. НАБУ збирає докази – і з ними прокурор йде до суду. Ми даємо НАБУ всі інструменти для збору цих доказів", – заявив Холодницький.

 

За словами прокурора, протягом року до САП та НАБУ надійшло понад 1200 різних клопотань – із них прокуратура погодила 98%.

 

Минулого тижня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про те, що НАБУ попросило його порушити карну справу проти Холодницького. "На жаль, тепер Антикорупційному бюро заважає САП. Я сподіваюся, що ми зможемо допомогти двом шановним керівникам разом працювати і давати справи до суду. Це нові інституції, нові керівники, відбуваються тертя. Я не хочу зараз бути частиною протистояння", – сказав Луценко.

 

НАБУ спростувало заяву Луценка й оприлюднило копію листа на адресу ГПУ: в ньому йшлося про бездіяльність прокурора під час розслідування так званої "справи МАУ", котра проявилася в тому, що Назар Холодницький відмовився погоджувати повідомлення про підозру фіґурантам схеми. Відтак НАБУ просило Луценка "визнати незаконною бездіяльність прокурора у кримінальному провадженні та зобов'язати його погодити повідомлення про підозру".

 

Водночас, Холодницький розповів "Німецькій хвилі", що "справа МАУ" вже зрушилася. "По Денису Антонюку (колишньому голові Державної авіаційної служби України та екс-менеджеру "Міжнародних авіаліній України") справа вже направлена до суду, ми не побоялися по народному депутати Онищенку висунути підозри і далі не побоїмося. Процес іде", – сказав керівник САП.

 

05.12.2016