Антикорупційне бюро оприлюднило текст скарги на Назара Холодницького.

 

Національне антикорупційне бюро України спростувало заяву генерального прокурора України Юрій Луценко, буцімто НАБУ зверталося до ГПУ з проханням притягнути до відповідальності керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

 

Натомість бюро зазначає, що йшлося про скаргу, укладену детективами бюро у відповідь на бездіяльність прокурора під час розслідування так званої "справи МАУ". НАБУ опублікувало на своєму сайті копію листа до Юрія Луценка.

 

Бюро зазначає, що 10 листопада детективи скерували на затвердження керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомлення про підозру керівнику та головному бухгалтеру ПрАТ "Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України»", а також екс-голові Державної авіаційної служби України у вчиненні кримінального правопорушення щодо заволодіння коштами Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях в особливо великих розмірах.

 

24 листопада до НАБУ за підписом Холодницького надійшов лист з відмовою у погодженні повідомлень про підозру. "Проаналізувавши листа, детективи Бюро дійшли висновку щодо невідповідності зроблених суджень та висновків фактичним даним, підтвердженим матеріалами кримінального провадження", – зазначили у НАБУ.

 

Відтак, бюро звернулося до генпрокурора з закликом "розглянути у встановленому законом порядку скаргу на бездіяльність... заступника генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка полягає у непогодженні повідомлень про підозри", а також "визнати незаконною бездіяльність прокурора у кримінальному провадженні та зобов'язати його погодити повідомлення про підозру".

 

"Однак, замість того, щоб розібратися по суті скарги та вжити заходів, як того вимагає закон, генеральний прокурор зробив публічну заяву, яка може зашкодити взаємодії між НАБУ і САП", – поскаржилися у бюро.

 

1 грудня в ефірі телеканалу "1+1" Юрій Луценко заявив, що отримав від НАБУ листа з проханням притягнути до відповідальності керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. "На жаль, тепер НАБУ заважає САП. Я сподіваюся, що ми зможемо допомогти двом шановним керівникам разом працювати і давати справи до суду. Це нові інституції, нові керівники, відбуваються тертя. Я не хочу зараз бути частиною протистояння", – сказав генпрокурор.

 

02.12.2016