Містяни відзначили автопробігом Міжнародний день боротьби з рабством.

 

В Івано-Франківську з нагоди Міжнародного дня боротьби з рабством відбувся автопробіг «На запчастини – тільки машини», інформує Репортер.

 

Організували пробіг департамент соцполітики Івано-Франківської ОДА і БФ «Карітас Івано-Франківської УГКЦ». До акції приєдналися обласний центр соціальних служб і ГУ Нацполіції області.

 

Акція поширюється на 16 областей України. В Івано-Франківську ж колона автомобілів вирушила від «білого дому» до пункту прийому візових анкет, що на Тролейбусній, 4а. Там учасники акції розповсюджують листівки та інформаційні матеріали про торгівлю людьми і чорну трансплантацію.

 

Заступник голови ОДА Ігор Пасічняк розповів, що вже 16 людей звернулися до департаменту соцполітики і отримали статус потерпілих від торгівлі людьми.

 

«Люди, доведені до відчаю, здатні на все. Вони потрапляють в робоче і сексуальне рабство, готові навіть продати свої органи. Нині ми опікуємося 11 людьми, які постраждали від робочого рабства», – розповів директор БФ «Карітас» отець мітрат Володимир Чорній.

 

Автопробіг підтримали Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), Міжнародна організація з міграції в Україні. Патрульна поліція Івано-Франківська забезпечила супровід автопробігу та безпеку його учасників.

 

Безкоштовна національна лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 0-800-505-501 – зі стаціонарних телефонів та 527 – з мобільного.

 

Громадяни, що перебувають на території Республіки Польща можуть отримати консультацію за номером 0048 22 490 20 44. Інформація для мігрантів на сайті migrantinfo.org.ua.

02.12.2016