Справа проти "Беркута", що захищав виставку про "рєзню" на Волині, пішла до суду.

 

Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт щодо командирів роти та взводу київського спецзагону "Беркут" та 5 бійців, котрі 8 квітня 2010 року застосували силу до осіб, котрі намагалися завадити фотовиставці "Волинська різанина", організованій екс-депутатом від Партії регіонів українофобом Вадимом Колесніченком.

 

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

 

"Вказані особи обвинувачуються у тому, що, діючи за вказівкою народного депутата України (заступника голови депутатської фракції Партії регіонів) В. Колесніченка разом із колишнім заступником начальника управління ГУ МВС України в м. Києві, командиром полку міліції "Беркут" та його заступником, перевищуючи владу та свої службові повноваження 8 квітня 2010 року [...] спровокували конфлікт та безпідставно застосували силу до відвідувачів цього заходу", – ідеться у повідомленні.

 

Прокуратура також затримала 14 учасників акції, зокрема Героя України, завдавши їм тілесних ушкоджень.

 

Прокуратура також звинувачує "беркутівців" у перешкоджанні журналістській діяльності: кореспондента одного з телеканалів побили.

 

Бійців спецзагону звинувачують у перевищенні влади за попередньою змовою групою осіб.

 

Виставка "Волинська різанина: польські та єврейські жертви ОУН-УПА" експонувалася в "Українському домі" у Києві. 8 квітня група активістів із партій "Свобода", КУН, УНА-УНСО вчинили спробу зірвати виставку й намагалися знищити частину експозиції – їх побив "Беркут". Серед побитих був Левко Лук'яненко.

 

25.11.2016