У прокат виходить стрічка львівського режисера Тараса Химича «Жива».

 

24 листопада в Києві відбудеться прем’єрний показ художнього фільму Тараса Химича «Жива», який розкриває невідомі сторінки з життя зв`язкової УПА Анни Попович. Цього ж дня стартує всеукраїнський прокат стрічки, інформує "Детектор Медіа".

 

Продакшн заявляє, що у фільмі, заснованому на документальних фактах, немає політики та пропаганди: «лише долі людей в обставинах та подіях, які нам відомі». Сценарій написали Любомир Соломченко і Тарас Химич.

 

Зйомки фільму «Жива» тривали протягом 3-х років. Знімали у тій частині Карпат, де насправді розгорталась реальна історія життя головної героїні Анни Попович - у Горганах. Сцени допитів були відтворені у Львівському національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».

 

Як зазначає студія, під час зйомок було використано справжню техніку та зброю 1940-50-х років, знімальна група співпрацювала з найкращими військовими консультантами та істориками України.

 

У зйомках взяли участь українські актори Ольга Комановська, Ростислав Держипільський, Юрій Хвостенко, Альбіна Сотникова, Ярослав Кіргач, Олександра Люта, а також учасники АТО, переселенці з Донецька.

 

«Основою фільму стала історія Анни Попович. Маючи надприродні здібності, вона змінила не тільки свою долю, але й долі тих, хто був поряд. Вона дала дозвіл на роботу, але зауважила, що фільм має бути не документальний, а художній, видовищний: «Зробіть із мого життя щось цікаве, аби то не просто була оповідь. Там має бути кохання, драма, все», -   сказав Тарас Химич, режисер, продюсер, оператор проекту.

 

 

23.11.2016