Суд заарештував кримських дезертирів.

 

Центральний районний суд Миколаєва заарештував на два місяці перебування під вартою двох колишніх українських військовиків, затриманих у пункті пропуску "Чонгар" при спробі перетнути український кордон.

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ" з посиланням на прес-секретаря суду Володимира Діденка.

 

"Одному з них, прапорщику Одинцову призначено заставу в сумі 250 тисяч гривень, а молодшому сержанту Баранову – 350 тисяч гривень", – сказав речник.

 

Солдатів, про котрих Росія каже, що їх викрали із території РФ, звинувачують у вчиненні злочину за статтею Кримінального кодексу "дезертирство".

 

Як розповів на брифінґу в Києві голова СБУ Василь Грицак, операція затримання відбулася "фактично на пункті пропуску Чонгар" (на відео, оприлюдненому спецслужбою, видно, що правоохоронці перехопили військовиків на ділянці між українським і російським прапорами).

 

"СБУ отримала інформацію про те, що зазначені колишні солдати-дезертири, а спочатку їх було троє, хотіли провернути корупційну оборудку, і отримати документи... про закінчення навчального закладу... ініціювали з певними особами з числа громадян України і хотіли придбати ці документи, щоб стати офіцерами вже РФ. Для цього вони прибули на КПВВ "Чонгар", де повинні були зустрітися з кур'єром", – розповів Грицак, згідно з повідомленням аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

Голова СБУ висловив жаль, що стаття, за котрою судять зрадників, передбачає можливість внесення застави. "Можливо, справу буде ще перекваліфіковано, і я сподіваюся на судову перспективу", – додав Грицак.

 

22.11.2016