Річниця революції: Радикали напали на будівлю з офісом Медведчука.

 

Активісти націоналістичних та радикальних рухів у понеділок увечері після відзначення річниці Революції гідності на Майдані Незалежності в Києві розгромили вхід у під’їзд за адресою вул. Велика Васильківська, 23б, де, зокрема, розташований офіс організації “Український вибір – Право народу” Віктора Медведчука.

 

Про це повідомляє видання “Новинарня”.

 

Також нападники розбили два вікна на цокольному поверсі й підпалили одне з приміщень, котре виявилося коміркою. Як розповів чоловік із числа технічних працівників будинку, котрий допомагав працівникам ДСНС долати підпал, шибку розбили не в офісі “Українського вибору”, а “косметичному салоні”. А підпал, за його словами, вчинили у “підсобці сантехніка й електрика”.

 

Згідно з інформацією мапових онлайн-ресурсів, у будинку на вулиці Великій Васильківській, 23б справді розташовані організації, афілійовані з Віктором Медведчуком – Спілка адвокатів України та адвокатська контора “Бі Ай Ем", та окрім них – іще щонайменше 25 установ та організацій.

 

Водночас, "Український вибір" у своїй заяві підтвердив, що нападу зазнав саме офіс організації. "Фашистичні (в ориґіналі "фашиствующіє", – "Z") молодики, намагаючись підпалити офіс руху, погрожуючи розправою його лідеру, влаштовуючи побоїще у центрі Києва, несуть загрозу не лише громадському порядку, а й національній безпеці. Однак правоохоронці, котрі протягом років потурають ультранаціоналістам, поводяться щодо радикалів вкрай "коректно", не заважаючи їм громити приміщення, влаштовувати підпали у будівлях, де перебувають люди", – ідеться у заяві.

 

Похід до офісу Медведчука організував комбат “Добровольчого руху ОУН” Микола Коханівський, лідери ультраправої організації “Білий молот” тощо. На зворотній дорозі до майдану нападники розбили вікна та вчинили погром у будівлі “Сбєрбанку” на площі Льва Толстого.

 

Поліція порушила карні справи за статтями про хуліганство та пошкодження майна. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк у коментарі телеканалу "112-Україна". "Я вважаю, що такі дії неприпустимі в країні, де відзначають день Революції гідності, і мені хотілося б, щоб під жодними патріотичними гаслами не здійснювалися протиправні дії, бо закон повинен бути один для всіх", – заявив Шкіряк.

 

22.11.2016