Скандальний архиєпископ Мстислав і не думав каятись в монастирі.

 

Місяць тому Архиєрейський Собор УАПЦ відправив на постійне покаяння до монастиря архиєпископа Тернопільського і Подільського Мстислава (Гука) за те, що єрарх у нічному клубі Терпнополя разом із двома священиками та іподияконом затіяли п’яну бійку.

 

Однак архиєпископ Мстислав, як зясувалося, не виконав рішення Архиєрейського Собору УАПЦ, ідеться в розслідуванні ТСН.

 

Журналісти телеканалу об'їздили практично всі монастирі УАПЦ на Західній Україні, де міг би перебувати архиєпископ, і у жодному з них так і ненатрапили на нього.

 

Журналісти знайшли єрарха в Тернополі. Біля будинку священнослужителя стояло його авто. Увечері у вікні на третьому поверсі вони побачили й самого архиєпископа та якусь жіночу постать. За кілька годин жінка покинула помешкання владики.

 

Як стверджують автори розслідування, увесь цей час після Собору покараний архиєпископ жив повноцінним життям і ні у чому собі не відмовляв.

 

У Києві журналісти звернулися до Предстоятеля УАПЦ Митрополита Макарія (Малетича) за коментарем. Першоєрарх був вражений почутим і пообіцяв, що цього разу порушник не уникне покарання.

 

«То вже край... То вже край… То вже край…. І тому край! Вірте Богу, що може я собі ворогів наживу, але буду класти край. І тим подіям, і тим архиєреям. Можу сказати свою думку. Він буде позбавлений, звільнений, і якщо архиєреї дадуть добро, – буде виведений за штат.

Але Господь, ми знаємо, що дав людині право на покаяння. І архиєрею, і мирянину. І можновладцю. Всім. Ми перше попробували це. Не сталося, то не сталося. Якщо людина – його вибір, нічий, його вибір», – сказав про Мстислава Предстоятель УАПЦ Митрополит Макарій.

21.11.2016