Голову Рахункової палати посадили під домашній арешт.

 

Солом'янський районний суд присудив голові Рахункової палати України Роману Магуті, підозрюваному у незаконному відчуженні відомчої квартири на користь підлеглої, цілодобовий домашній арешт із носінням електронного засобу контролю.

 

Про це повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

 

Також суд зобов'язав підозрюваного здати на зберігання його паспорт для виїзду за кордон та інші документи, котрі дають змогу покинути країну.

 

"Прокурорами САП та детективами НАБ України вживаються всі необхідні заходи для якнайшвидшого завершення досудового слідства, спрямування провадження до суду та відшкодування завданих державі збитків", – прокоментував Холодницький на своїй сторінці у Facebook.

 

Додамо, що напередодні Національне антикорупційне бюро виступило з позицією, що до голови Рахункової палати обов'язково слід застосувати найбільш суворий запобіжний захід – взяття під варту. Адже є "високий ризик його втечі до тимчасово окупованої території (м. Донецьк), де підозрюваний та члени родини мають об'єкти житлової нерухомості".

 

Як повідомляла прес-служба НАБУ, Магута спричинився до відчуження службової квартири на користь головного контролера – директора департаменту з питань АПК Рахункової палати Марії Шулежко. Так, у грудні 2013 року Рахункова палата придбала квартира вартістю 1,391 млн. грн., котру в березні 2014 року як службове житло надала Марії Шулежко. У серпні 2014 року цю нерухомість на підставі листа голови Рахункової палати виключили з числа службових, а в лютому 2015 року це житло приватизував родич агро-"контролера" палати. За кілька днів після того – квартиру передарували самій чиновниці.

 

18.11.2016