Регламентний комітет ВР не підтримав подання на Новинського.

 

Комітет Верховної Ради з питань реґламенту та організації роботи ВР переніс ухвалення рішення про надання згоди на притягнення депутата Вадима Новинського до кримінальної відповідальності на наступне засідання.

 

Про це повідомляє аґенція УНІАН.

 

Комітет вирішив звернутися до генерального прокурора Юрія Луценка з проханням надати додаткові матеріали і пояснення на вимоги, висловлені депутатами під час дискусії у комітеті. Депутатська комісія заявила, що ці матеріали потрібні для підготовки висновку про достатність обгрунтованості прокурорського подання та законності отримання зазначених у ньому доказів.

 

Генеральний прокурор заявив, що депутати намагаються зняти з себе відповідальність за ухвалення рішення. "Регламентний комітет ВР не насмілився проголосувати за чи проти подання про притягнення народного депутата В.Новінського до кримінальної відповідальності. Для цього депутати-члени комітету вирішили витребувати від ГПУ низку матеріалів кримінального провадження. Звичайно, вони знають, що це таємниця слідства, і ми не можемо цього зробити. Але так комфортніше", – прокоментував Луценко на своїй сторінці у Facebook.

 

Луценко додав, що в такий спосіб депутати не лише створюють прикриття для Новинського, а й зривають процес передачі до суду "справи Януковича". "Не вживатиму міцних слів. Скажу лише, що депутати цим самим покривають не тільки В. Новінського – вони унеможливлюють передачу до суду найкоротшої справи проти Януковича... Блін", – ствердив Луценко.

 

Згідно з інформацією слідства, Янукович у 2013 році для подальшої узурпації влади вирішив створити організоване угруповання, котре пізніше поставило за мету узурпувати владу в країні, зокрема, намагалося змусити митрополита Володимира добровільно відмовитися від виконання своїх обов’язків з метою призначення намісником УПЦ МП лояльнішої особи. Як зазначає слідство, відповідальним за вирішення цієї проблеми було визначено Новінського. "Регіонал" нібито давав вказівку чинити тиск на Володимирового особистого помічника Олекснадра Драбинка, змусивши його цілодобово перебувати під наглядом охорони.

 

16.11.2016