Файлообмінник EX.UA оголосив про припинення роботи.

 

Найпопулярніший в Україні файлообмінник ЕХ.UA оголосив про припинення роботи.

 

Адміністрація ресурсу назвала причиною свого рішення ухвалення Верховною Радою законопроекту "Про державну підтримку кінематографії в Україні", котрий передбачає посилення відповідальності власників інтернет-сайтів за порушення авторських прав. Наразі законопроект очікує підпису президента.

 

"Останні законодавчі ініціативи у сфері буцімто боротьби з піратством мають всі ознаки нецивілізованого лобізму. Новий закон, котрий перебуває на підписі і президента, робить невигідним його дотримання: він діятиме лише проти тих, хто намагатиметься його сповідувати. Він стимулюватиме нехтування авторськими правами. І тому він не вигідний. Він мертвий", – ідеться у повідомленні EX.UA.

 

Інтернет-ресурс стверджує, що працював у правовому полі. "Не всім подобалося таке трактування законодавства, та ресурс завжди поважав закони України. EX.UA дотримувався авторських прав, що постійно підтверджував швидким реагуванням на будь-які порушення на майданчику", – запевняють власники сайту.

 

Адміністрація вважає, що EX.UA власним прикладом засвідчив, що "країна може зіскочити з голки торрентів", а також продемонструвала політику до нормалізації правостосунків між користувачами, правовласниками та інтернет-майданчиками. "Можливо, нашому ринкові знову слід повернутися до безконтрольного торрент-піратства, щоб правовласники усвідомили, що, не надавши глядачам можливість легально отримувати контент, вони не зможуть забороняти", – дискутує сайт.

 

EX.UA вважає, що вигоду від посилення антипіратського законодавства отримають лише іноземні компанії, натомість українські правовласники не отримають коштів, а інтернет-аудиторія буде позбавлена свободи вибору.

 

"Ресурс прийняв рішення просто припинити свою роботу. Ми просимо всіх користувачів вилучити файли зі своїх архівів на EX.UA до 30.11.2016", – ідеться у повідомленні.

 

16.11.2016