Управління освіти заборонило збирати гроші з батьків школярів і дошкільнят.

Управління освіти Калуської міської ради видало наказ про заборону збору коштів учасниками навчально-виховного процесу в навчальних закладах. Про це йдеться у відповіді на електронну петицію, яку раніше зареєстрували містяни.

 

«Заборонити збирати гроші на все, на що виділяється з міського бюджету( повинно би) і навіть до звільнення з роботи директорів цих закладів за це вимагання і здирництво. І не треба розказувати, що батьки самі з радістю просять взяти в них на це кошти», — йдеться у тексті петиції.

 

Влада Калуша відповіла, що протягом жовтня у школах міста було проведено анкетування щодо цьогопитання. На основі цього управління освіти Калуської міської ради видало наказ про заборону збору коштів учасниками навчально-виховного процесу в навчальних закладах.

 

«За підсумками анкетування 03, 04 листопада проведено наради з керівниками загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, на яких розглядалося вищезазначене питання. Видано наказ управління освіти від 03.11.2016 року № 288 «Про заборону збору коштів учасниками навчально-виховного процесу в навчальних закладах», яким категорично заборонено примусовий та добровільний збори коштів з батьків, відповідальність за дотримання вимог чинного законодавства покладено на керівників навчальних закладів», — зазначили в міськраді Калуша.


Також у відповіді зазначається, що з міського бюджету на 2016 рік було виділено на проведення капітальних та поточних ремонтів, придбання ремонтних матеріалів 5 млн 965 тис. грн, на поповнення матеріально-технічної бази — майже 1 млн 700 тис. грн.


Про використання бюджетних коштів управління освіти щомісячно можна ознайомитися на сайті Калуської міської ради у рубриці «Звіти установ».

15.11.2016