Зураб Аласанія братиме участь у конкурсі на посаду голови Суспільного.

 

Колишній генеральний директор Національної телерадіокомпанії України Зураб Алсанія має намір узяти участь у конкурсі на посаду голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України.

 

Про це Аласанія написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи оновлений проект бюджету Кабінету міністрів, у котрому витрати на статтю "Фінансова підтримка НСТУ" зросли лише на 73 млн. грн. (до 970 млн. грн.).

 

"Заява про звільнення гендиректора НТКУ обійшлася владі в 100 мільйонів. Саме стільки вона додала в новий проект бюджету, де ці гроші додатково перебачені для НСТУ. З "барського плеча"? Не пролізе. Згідно з законом — не 970 млн., а 1,2 млрд. А якщо в вас "пролізе", то перше, що я зроблю, якщо пройду конкурс на голову правління НСТУ — позов проти Кабінет міністрів України. За нахабне порушення закону України", — прокоментував Аласанія.

 

Нагадаємо, 1 листопада Зураб Алсанія оголосив про свою відставку з посаду директора НТКУ через недостатнє фінансування для компанії у новому році. У проекті бюджету-2017 (перше читання) було передбачено 897,8 млн. грн. на суспільне мовлення та 455,7 млн. на "Євробачення". Згідно ж з законом про суспільне мовлення, бюджет має виділити 0,2% на компанію — тобто 1,28 млрд. грн. Натомість уряд "розписав" цю "квоту" і на компанію, і на "Євробачення".

 

В оновленому проекті бюджету фінансова підтримка для НСТУ складає 970,8 млн. грн.

 

Пояснюючи погрозу судовим позовом, Зураб Аласанія заявив: "Дати їм можливість обійти один раз — сядуть на голову і звісять ніжки на всі наступні роки".

 

09.11.2016