У МЗС України сподіваються на стабілізаційні чинники американської демократії.

 

У Міністерстві закордонних справ України сподіваються, що заяви, озвучені кандидатом від Республіканської партії Дональдом Трампом під час виборчої кампанії, були елементом виборчої кампанії, та розраховують на стабілізаційні чинники в демократії Сполучених Штатів.

 

Про це сказав заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко у коментарі журналістам перед засіданням уряду, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Ми сподіваємося на багато стабілізаційних чинників, які є в американському не лише суспільстві, а взагалі в істеблішменті. Ті заяви, які робилися, я думаю, що вони були зроблені для кампанії. Зараз дивитимемося. Дуже важливим індикатором буде те, кого буде призначено державним секретарем, секретарем з безпеки, радником з питань безпеки. Ці моменти важливі як індикатор", - сказав Пристайко.

 

Заступник міністра зазначив, що ці вибори є черговим етапом розвитку американської демократії. "Ми сподіваємося, що розвиток ситуації, який зараз відбувається, він приведе до того, на що ми розраховували за республіканської адміністрації щоразу", - сказав заступник міністра.

 

09.11.2016