Судова експертиза встановила причетність «беркутівця» Аброськіна до поранення майданівця.

 

Судово-медична експертиза встановила причетність члена спецпідрозділу "Беркут" Павла Аброськіна до вогнепального поранення активіста Революції гідності Святослава Колеснікова 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві.

 

Висновки комплексної балістичної експертизи оприлюднено у вівторок на засіданні Святошинського районного суду у справі екс-"беркутівців", інформує УНІАН.

 

Прокурори заявили: куля, котрою поранили Колеснікова і котру вилучили з його тіла, була випущена з автомата Калашникова калібром 7,62 мм, закріпленого за одним з обвинувачуваних – Аброськіним.

 

Адвокати "беркутівців" поставили під сумнів результати цієї експертизи, адже збіг кулі і зброї показала лише повторна експертиза, натомість перше дослідження такого збігу не виявило.

 

Прокурори пояснили: перша експертиза проходила на автоматизованій системі російського виробництва, у якій не було своєчасно оновлене програмне забезпечення, і тому вона не ідентифікувала кулю як таку, що, ймовірно, належить до зброї екс-«беркутівця». Повторна ж експертиза провадилася консервативним методом, з використанням мікроскопа, і збіг був категоричний.

 

Для того, щоб розвіяти сумніви щодо цієї та інших балістичних експертиз, були призначені додаткові експертизи куль.

 

Головуючий суддя Сергій Дячук зазначив, що засідання суду 15 листопада буде присвячене цілковито дослідженням результатів цих експертиз.

 

Наступне засідання у справі відбудеться 10 листопада.

 

08.11.2016