Прокуратура Мюнхена закидає Маркові Цукербергу розпалювання ненависті.

 

Проти голови американського інтернет-концерну Facebook і 9 інших менеджерів компанії розпочато відповідне розслідування.

 

 

Про це повідомив на своєму сайті німецький адвокат корейського походження Чон Чхан Чу, котрий саме й подав заяву в прокуратуру. Як уточнює правник, в справі також фігурують виконавчий директор концерну Шеріл Сендберґ (Sheryl Sandberg), головний лобіст Facebook в Європі Річард Аллан (Richard Allan) і його берлінська колега Ева-Марія Кіршзіпер (Eva-Maria Kirschsieper). У заяві адвокат перераховує 438 опублікованих в соцмережі матеріалів, які можуть порушувати кримінальне законодавство ФРН. Окрім розпалювання ненависті, мова також йде про демонстрацію насильства і підтримку терористичних угруповань.

 

«Відповідальні співробітники порушували німецьке законодавство тим, що не видаляли незаконні матеріали з соцмережі Facebook, хоча отримували інформацію про це, тим самим роблячи їх і далі публічно доступними», – стверджує Чон Чхан-Чу.

 

Аналогічна заяву правника в прокуратуру Гамбурга на початку 2016 роки не мала наслідків. Представники компетентних органів послалися на те, що обвинувачені перебувають поза юрисдикцією суду ФРН. Тож після того, як Мюнхенська прокуратура таки таки взялася за справу Чон Чхан Чу заявив:

 

«Порушення справи є надзвичайно важливим етапом, оскільки попередня справа застрягла в цій точці. Вперше виявлено політичну волю, аби вжити санкцій проти Facebook».

 

 

05.11.2016