Винники не хочуть об’єднуватись зі Львовом і наполягають на статусі міста обласного значення.

 

Міський голова Винник Володимир Квурт заявив сьогодні, 3 листопада, під час прес-конференції, що не має намірів приєднувати Винники до Львова, інформує Львівський портал.

 

За його словами, місто має довгу історію і повинне отримати статус міста обласного значення.

 

«В акценті децентралізації Винники втратили 10 млн, а в розрахунках на цей рік ми втратили 18 млн грн, які потрапили до Львова. І причиною цьому була невизначеність статусу нашого міста. Немає жодного документу, чому нас віднесли до міста районного значення. Тому ми почали роботу на тим, щоб отримати статус міста обласного значення. Ми боремося за збереження нашого міста.

 

Сьогодні вже почали говорити, що ніщо не заважає об’єднатися Винникам зі Львовом. Але тоді місто зникає як юридичний суб’єкт. І невідомо, чи з цим зможуть погодитись мешканці. Тобто, місто, яке з 700-річною історією, має зникнути? Це наслідок законів про децентралізацію і про об’єднання громад, які прийняті. Прихильники процесу децентралізації і добровільного об’єднання громад дивляться на це з математичної точки зору, але не враховують історичні аспекти», – зазначив Володимир Квурт.

 

Як повідомляв Z, Винники раніше надіслали клопотання до Львівської обласної ради, аби та звернулась до колег у парламенті з проханням підтримати надання містові вищого статусу. Проте наразі через реформу децентралізації це питання у ВРУ не стали погоджувати.

 

Нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий заявив про необхідність створення Львівської агломерації.

03.11.2016