Україна попросить в ЄС кошти на прикордонні дороги.

 

Україна проситиме в Єврокомісії кошти на розбудову автомобільних пунктів пропуску та інфраструктури прикордонних з ЄС територій, повідомив під час міжнародного економічного форуму у Львові міністр інфраструктури України Володимир Омелян, інформує IA ZIK.

 

«Найближчим часом ми ініціюємо зустрічі з представниками Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії, щоб чітко відпрацювати політику розбудови автомобільних пунктів пропуску та інфраструктури прикордонних територій України. Йдеться не тільки про автобан Львів-Краківець на Львівщині. У нас є маса доріг, коли з європейського боку йде чотирьохсмуговий автобан, який завершується на території України піском або нічим. Це дискомфортно не тільки українцям, а й європейцям. Дороги з європейського боку є концесійними, платними. Але відсутнє продовження доріг з українського боку. Ми хочемо спільно звернутися до Єврокомісії, отримати необхідні кошти як від них, так і з українського бюджету, щоб завершити цю мережу на території України», – розповів Володимир Омелян.

 

Міністр покладає надію на нового керівника Укравтодору Славомира Новака – колишнього міністра інфраструктури Польщі.

 

Сьогодні, 3 листопада, у Львові розпочався щорічний ХVI Міжнародний економічний форум «Львівщина – фабрика Європи». На форум приїхали кілька міністрів, а також з вітальним словом виступив Президент України Петро Порошенко.

03.11.2016